Agenda

27.06.2014 / 13.09.2014

Comencen les visites nocturnes a la Casa Masó

Girona

01.03.2014 / 29.06.2014

Visites familiars a la Casa Masó

Casa Masó, Girona

Més esdeveniments

Galeria de fotos

Novetats Massot (1916). C/ Argenteria, 16

Es tracta d'un exemple de botiga modernista situada als baixos i entresol d´un edifici d´habitatges d´arquitectura neoclàssica de la zona comercial del Barri Vell, a prop de la Rambla. Un revestiment de fusta de perfil arquejat cobreix la façana de la botiga, i integra les obertures existents. L'element més remarcable d´aquesta botiga és la fusteria exterior, que ocupa dos nivells, amb uns aparadors a la planta baixa deslligats del front superior, que conté motllures corbades d´inspiració modernista. Aquest revestiment presenta una decoració també de fusta amb relleus de línies corbes i motius vegetals o florals, distribuïda en una sèrie de plafons, entre els quals se´n reserva un per al nom de l´establiment.

 

 

 

Clara Castillo

© Fundació Rafael Masó

Joan Roca i Pinet. Casa Norat (1912-1913).. Rambla de la Llibertat, 25. Girona

Edifici residencial amb baixos comercials. Bon estat de conservació.

La família Norat va encarregar el projecte a en Roca Pinet, que va tractar sobretot la façana de la Rambla. Hi trobem una façana decorada amb esgrafiats i una tribuna esculpida en pedra.La casa, amb baixos i quatres plantes, façana a la Rambla i el riu Onyar, téfaçana principal construïda mb pedra, estucat i esgrafiat. A la planta baixa té quatre columnes amb capitells florals i un tancament vidriat, que suporten la tribuna de la planta primera, amb grans mènsules i relleus escultòrics: dos dracs alats en el centre amb les inicials dels propietaris i un bust de dona a cada un dels angles, amb els pits i la cabellera desplegats per les dues cares.

La façana queda coronada per l´ampit del terrat, que dibuixa una gran corba per damunt dels pilars i arcs de l´obertura correguda de l´última planta.

 

Iria Alonso

© Fundació Rafael Masó

Rafael Masó i Valentí. Casa Gispert Saüch (1921-23) Gran Via de Jaume I, 66

Detall del balcó amb barana de ferro forjat adornat amb formes vegetals.

Clara Castillo

© Fundació Rafael Masó

Martí Sureda Vila. Escola Joan Bruguera (1908-1909).  Av. Jaume I, 22

Porta d'entrada a l'escola

Clara Castillo

© Fundació Rafael Masó

Més imatges

Informació turística

tel.:+34 972 226 575
turisme@ajgirona.org
www.ajuntament.gi/turisme